top of page

ACTIVITATS I TALLERS

Per infants, joves, famílies
i tota la ciutadania

WhatsApp Image 2020-11-19 at 16.57.18.jp

PARTY ANTI-ROLS
I KAHOOT ANTI-MASCLISME

Conèixer què són i com ens afecten els estereotips, els rols, l’assignació de gènere i les relacions de gènere és imprescindible per la sensibilització i conscienciació dels i les joves. Així mateix, qüestionar els mites de la feminitat i la masculinitat, identificant els micromasclismes i la violència estructural de gènere amb el col·lectiu jove i adolescents per lluitar per una societat igualitària.

El taller consisteix en un joc tipus "Party" dinàmic, entretingut i alhora reflexiu per als i les joves i adolescents. Possibilitat de fer-ho en format online mitjançant el Kahoot.

PATI IGUALTAT.jpg

AMOR ROMÀNTIC I NOVES FORMES DE RELACIONARSE

El nostre sistema, basat en la dicotomia de femení-masculí, també ens ensenya de quina forma ens hem de relacionar en l’àmbit sexual i afectiu. Les desigualtats que fonamenten el sistema són la base per generar relacions poc sanes i basades en la dependència. Aquesta construcció de les relacions afectives es veu clarament marcada pels mites de l’amor romàntic.

A través d’aquest taller, fent servir com a eina principal, el cinema i els productes audiovisuals que ells i elles consumeixen,  es treballa amb el grup de joves com entenem l’amor i quins valors associem a les relacions afectives. A més, s’aborden les conseqüències d’aquest tipus de relacions com la violència de gènere.

Juego de realidad virtual

YOUTUBERS, INFLUENCERS I FEMINISMES

El moment social que vivim, està marcat per una onada de feminismes que reivindiquen trencar amb el sistema desigual. Aquestes reivindicacions vénen sovint de la mà dels fenòmens actuals a les xarxes i mitjans de comunicació digitals, com ara els youtuber i influencers.

En aquest taller, proposem als i les joves entendre els conceptes relacionats amb el gènere i el feminisme a través d’aquest fenomen, coneixent diferents visions i analitzant l’impacte que tenen en la nostra quotidianitat. A més, es fomenta un espai de participació per generar una visió crítica sobre el consum que fem d’aquests materials i com condicionen la nostra realitat.

IMG_20200306_195702.jpg

RECUPERACIÓ DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA DE LES DONES

A través d’un “viatge per la història”, distribuït en quatre moments històrics, les participants anirem descobrint i recordant el paper i rols que hem tingut les dones, en diferents àmbits. Farem una reflexió extensa sobre com han canviat els temps i en l’actualitat tot allò que encara queda per assolir.

Descobrirem, recuperarem i donarem visibilitat a la presència de les dones en diferents èpoques, posant l’accent no només en aquelles figures que van aconseguir fites importants en diferents àmbits, sinó també en la resta de dones, totes nosaltres, com a generadores de canvis socials, econòmics i culturals.

Tiempo de cuentos

RELLEGIM ELS CONTES

La literatura i la tradició de la narrativa oral ha trames al llarg de la historia, rols i estereotips de gènere. El paper secundari de les dones que moltes de les novel·les i contes deixa palès és un element més de la gran càrrega heteropatriarcal que encara avui en dia pateix la nostra societat.

En aquest taller proposem de-construir i rellegir altres propostes de contes coneguts amb perspectiva de gènere, que doten de noves capacitats i protagonisme a les dones i que permeten gaudir d’unes histories més coeducatives, convinant parts artístiques on les participants puguin expressar les seves inquietuds a traves de l’art.

Bloques de construcción

TALLERS A MIDA

Els tallers estan dissenyats tenint en compte les necessitats, recursos i realitats de cada demanda. El treball per la igualtat de gènere i LGTBI amb col·lectius joves i adolescents, i les families és imprescindible per educar en una igualtat igualitaria.

En els nostres tallers  sempre utilitzem una metodologia vivencial i participativa, convinant conceptes teòrics.

IMG_20191122_201704_edited.jpg

TALLERS ARTÍSTICS

L’art és una eina potent de transformació social que permet interactuar amb les persones que participen de l’acció artística i al mateix temps sensibilitzar sobre les temàtiques referents al gènere. Per tot això, dins de les diferents accions formatives, tenim tota una línia de treball concreta, amb l’art com a element transversal.

Dins d’aquesta línia, es troben els tallers artístics de gènere que tenen com a objectiu principal, treballar temes claus, com ara l’empoderament femení, la interseccionalitat, les violències masclistes, el feminisme...

De vuelta a la escuela

AULES LLIURES DE SEXISME I PATIS PLENS D'IGUALTAT

Cada cop hi ha més necessitat d’abordar la igualtat des de la transversalitat, a tots els espais que envolten a infants i joves. Per aquest motiu, a través d’aquest taller, proposem analitzar els usos dels espais, tant a l’aula com als espais d’oci de l’escola, i treballar amb l’equip docent per generar espais de convivència i coeducació reals.

Partint de la importància que té l’escola en el procés de socialització dels nois i noies i com s’atribueixen rols, actituds i conductes a uns i altres cercarem conjuntament noves metodologies i tècniques per transformar la realitat. 

bottom of page